Tattoo på benet..

Ja nu är den snart klar min tatuering på benet. Jag körde på lördagskvällen ett par timmar. Nu fattas bara den gröna färgen till rosens stjälk och blad. sen får vi se. Jag har gjort denna så att den går att bygga på om jag skulle få lust. Det gäller att träna och träna. Kikade på Tv-programmet Miami Ink igår och lärde mig en hel del bara genom att se hur dom jobbade, så nu kommer det att gå ännu bättre nästa gång.

image345

Hittills tycker jag att det lyckats rätt så bra. Vad tycker ni ?

Ha de bra
Rolle

Självporträtt i sten

Fick till uppgift av chefen att ta fram lite nytt material i sten för att visa olika gravyrer som går att göra.
Då gjorde jag mitt allra första självporträtt i en svart polerad stenplatta. Jag har graverat den med en Dremelmaskin.

image342

Foto och gravyr: Rolle

Gjorde även ett hundporträtt.....

image343

Foto och gravyr: Rolle

och några naturmotiv. Här ett av dem:

image344
Foto och gravyr: Rolle

Vi är inne i en period nu på jobbet när jag får tid över att ta fram lite nytt material och det är bara kul. Att få skapa lite nya grejer. Ny ska jag eventuellt få en annan maskin som slår med ett litet stift med en välda fart i stället för som nu när jag kör med ett roterande verktyg. Då kan man få mer skiftningar i gråskalan på stenen.

Ha de bra
Rolle

Ytan förändras...

Ja de var ju ett bra tisdagstema. Passade mig perfekt, för just nu håller jag på att göra om en viss yta på kroppen.


image341

Här har jag kommit igång med att gadda ena låret. Då blir det en annan yta.
Ha de bra
Rolle

Vad göra ?

Jaa ! Här sitter jag nu utan att veta vad jag egentligen ska blogga om ! Vet inte vad som har hänt, men det är helt tomt just nu i den del av hjärnan son ger mig inspiration. Har ni varit med om detta nån gång?
Här i Piteå har vi just nu en pyroman som härjar hej vilt. Hittills har denne pyroman eldat upp ett gammalt 1800-talshus i Öjebyn som  tillhörde EFS.
Därefter eldades Strömlidastugan upp. Ett ställe som funnits sedan mitten på 40-talet.Ett utflyktsmål för många Pitebor under alla år. Det har dessvärre stått tomt de senaste åren.
Det är fruktansvärt tragiskt och jag hoppas verkligen att man får fast förövar-en/ na så fort som möjligt.
Hur är en människa funtad som tänder eld på ett hus ? Den personen behöver hjälp så fort som möjligt ! Tänk så mycket denna person har förstört ! Det är för jävligt !
Här flyter annars dagarna på som vanligt och vi går mest bara och väntar på att ljuset ska komma tillbaka under dagarna så att även energin kommer tillbaka.

image340
Just nu funderar jag på att göra ännu en tatuering på mig själv som övning. Det är många som står i kö och väntar på att jag ska ta itu med deras önskningar, men jag vill testa ett par gånger till på mig själv först så att jag känner att jag behärskar maskinen ordentligt. Det är inte så lätt och jag beundrar verkligen de tatuerare som har detta som yrke.
 Det svåraste för mig just nu är att hitta på ett motiv åt mig själv. Kom gärna med nåt förslag på vad jag ska tatuera. Jag har tänkt mig en svart tatuering med något inslag av rött och jag är jättetacksam om ni kan ge mig något förslag.

Ha de bra
Rolle

Ännu en ängel på vår gård..

Efter ett ganska lång uppehåll i mitt skapande har jag äntligen lyckats få igång lite skaparglädje igen. Nu med motorsågen. Ännu en ängelfigur som ska stå i trädgården. Det är nåt visst med änglar även om jag inte tror på gud och himmelriket. Dom symboliserar ändå godhet och det måste man ju tro på i alla fall. Tänk om inte godhet fanns.

image339

Ja så lång allt väl. Fortsättning följer.....

Ha de bra
Rolle

Morfar igen!

Kolla in här då!

Lille Kevin föddes i morse kl 7.53. Vägde 3640 gr och var 51 cm lång. Nu är man både dubbelmorfar och enkelfarfar. Häftigt va ?!

image338

Grattis Carola och Tomas ! Vi kommer och hälsar på bara ni fått komma hem och vilat upp er ett par dar.

Ha de bra
Pappa, morfar, svärfar

Vad är nödvärn ?

Följer med visst intresse den debatt som förs på radio och TV om familjefadern som i ren desperation sköt ihjäl en 15-årig pojke.
Jag vet vad det vill säga att mista ett barn så jag kan ha förståelse för pojkens föräldrar.
Men samtidigt kan jag ha förståelse för mannen som vill skydda sina barn och sin familj.
När det går så långt i ett litet samhälle tycker jag att myndigheterna borde se om sitt hus. Hur kan man inte från polisens, skolans och pojkens föräldrar ha reagerat tidigare ? Det har ju ändå kommit in ett flertal anmälningar mot dem. Utan att någonting händer. I detta lilla samhälle där alla känner alla och alla känner till detta mopedgäng så låter man det ändå gå så lång att en man i desperation skjuter ihjäl en ung människa. Det är mycket tragiskt och borde inte få hända.
Men jag undrar just hur man själv hade reagerat om familjen under lång tid blivit trakasserad och utsatt för hot. T.o.m. dödshot.
Det sägs att mannen hade druckit några whisky och att han var psykiskt instabil. Vem skulle inte vara det efter vad dom gått igenom ?
Är det inte också så att detta mopedgäng själva har byggt upp denna fruktansvärda situation. Hur skyldiga är dom själva ? Om dom låtit familjen vara ifred hade ju detta aldrig hänt.
Nu vill jag inte på nåt sätt framhålla att jag tycker det var bra det som hände, men som sagt... undrar hur man själv hade handlat.
Vad tycker ni ?

Ha de bra
Rolle

2 jan.2008

Ja nu ska man komma ihåg att skriva 2008 i stället för 2007. Det är väl inte så farligt i och för sig, men för mig som tillverkar gravvårdar gäller det att se sig för både en och två gånger så det inte blir fel årtal ingraverat. Men man vänjer om sig ganska fort varje nytt år om än det hänt att det blivit fel någon gång. Då är det bara att göra om hela stenen.
Julledigheten har jag fördrivit slö och lat. Förutom ett litet jobb jag fick av min hustru. ( Hon tyckte nog att det var dags att jag rörde på mig lite.)
 Så i mellandagarna kapade jag bort vårt stora Thujaträd som har börjat bli brun och
ful.

image335

Foto: Eva

Hustrun stod i fönstret med kameran i högsta hugg och ett stort leende på läpparna. Åter igen fick hon sin vilja igenom. Jag som inte tänkt göra ett enda jobbigt handtag under hela ledigheten. Tjaa, vad gör man inte för husfriden.

Idag har yngsta dottern fyllt 10 år. Tänk vad tiden går fort. Det är på barnen man märker att man själv blivit äldre.

Ha de bra
Rolle

Kalas !


image334
Ha en fin dag gumman !
Ha de bra
Rolle


Fotocollaget har hustrun gjort.

RSS 2.0