Fiske och pubafton

Fredag kväll drog jag iväg till Djuptjärn i Svensbyn för att pröva fiskelyckan. De hade premiäröppning och det var mycket folk runt tjärnen. Carola och Tomas var också där med pojkarna.
Efter två timmars fiske hade jag fått full pott d.v.s. 4 stycken firrar. Riktigt fina regnbågar som vägde ca 8-9 hg.Inte alls dåligt för två timmars fiske. Eller hur?

Lördag kväll var vigd åt pubafton i Jävre. Där spelade ett glatt gäng som heter Logjammin. Dom spelar nåt dom kallar hellbilly country musik och är verkligen värda att höra på. Det var meningen att jag skulle sköta kameran denna kväll. Men kameran ville inte alls fungera.
Jo timmen innan spelningen fick jag ihop några bilder men sen blev det tyvärr något glapp i nåt batteri eller nåt sånt. Så även i min lilla hjärna kanske........hick!
Nåväl, kvällen blev hellyckad och jag är säker på att de flesta Jävrebor som var där var helnöjda med musiken.

I kväll satt vi klistrade framför TV:n för att se på Gert och Robban.
Kändes kul att se sig själv tillsammans med dessa hemma på vår gård när de skulpterade fram sin obelisk.

Ha de bra
Rolle

Robert Aschberg och Gert Fylking skulpterar

Häftigt värre!
Idag kom de två långväga vandrarna hem till oss och gjorde en skulptur med motorsågen.
Efter en vandring på 166 mil!!
Starkt !
Att dom också går för en sådan viktig sak som att bekämpa prostatacancer är inte desto mindre starkt. Det behövs kändisar som dessa för att verkligen få folk att stanna upp och hjälpa till. Tack för det !
Eftersom vi lever med denna sjukdom i och med att frugan har cancer så känns det extra viktigt.
Som sagt så dök de upp i vår trädgård idag med uppgiften att göra en skulptur med motorsåg.Efter att ha gått runt och studerat stubben en lång stund kom Robert A. på idèn att de skulle göra en obelisk!
Napoleon och många andra stora krigsherrar lät ju göra sådana efter att de vunnit stora slag.
Nu har Robert och Gert snart vunnit sitt slag som var att gå 180-190 mil genom hela riket så varför inte?En obelisk till deras ära passar bra.Försten igång med motorsågen var Gert som med enorm energi började bearbeta stubben. Han stannade upp ibland och det resonerades lite hur han skulle gå vidare.. Så jäkla lätt är det inte....Gert i full aktion..Han her sparat på sig en riktigt ordentlig skäggbuske under vandringen..Efter ett tag tog Robert över..De gick verkligen in för uppgiften och det ritades och vinklades hej vilt på stubben, som krympte och ändrade form till nåt som började likna en obelisk..Lite grubbel....Hur fasen ska vi såga nu för att det ska bli rätt?....Kanske så här? Vad tror du?..Mera sågning och......till slut stog den där, obelisken?, tja jag tycker att dom gjorde ett bra jobb. Och som Robert sa,-Rom byggdes inte på en dag! Jag tycker att dom ska vara riktigt nöjda med sitt jobb.Ja jag tycker dom ska vara riktigt stolta bägge två. Jag är då det. Att få hem dessa två roliga snubbar i trädgården och se dem slita med motorsågen var en riktig höjdare.
Tack för det Robert Aschberg och Gert Fylking. Två trevliga,roliga och ödmjuka vandrare som gör ett jättejobb för att bekämpa denna onda sjukdom. Heder åt er!
Ha det så bra era sista mil. Den 6 Juni är ni i mål. Säkert med huvudet fullt av minnen från er vandring.

Ha de bra
Rolle

Målat !

Nu är framsidan nästan klar !
Fattas bara att måla det vita runt fönstret...


Kenneth kom hit och hjälpte mig idag, så det gick lite snabbare !

Ha det bra.
Rolle

PS ! Imorrn händer det nåt...Allmän rengöring...

Biltvätt och vaxning...Ha en fin lördag !

Ha de bra.
Rolle

Mer jobb...

Nu byter vi panel på kåken...


Och då jag tagit bort den gamla kom timret fram. Vackert eller hur ?
Men nu är det ny panel på g...

Ha det bra.
Rolle

Snickeri...

Nu är snart nya bron klar !


Började i fredags, sen regnade hela lördagen bort, så söndag gjordes det mesta klart !
Nu fattas det lite virke till att färdigställa, men det ska fixas snart !

Nästa jobb är brädfodring...*suck*...börjar till helgen !

Ha det bra
Rolle

RSS 2.0