Mina laster !

image358
Collage: Hustrun Eva

Eftersom hustrun gjort ett så fint collage över två av mina laster så måste jag ju bara sätta in dem.
Ha de bra
Rolle

Kunde inte hålla mig...

Jag erkänner!!..

Med skammen hängandes runt min stora lekamen måste jag erkänna att jag föll till föga. Nu sitter jag här lik förb...t och skriver med skammens rodnad på mina kinder. Det bor nog en kärring även i mig som var alldeles för nyfiken på hur det skulle låta lördag kväll. Ja jag erkänner ! Trots mitt heliga löfte förra helgen kunde jag inte låta bli att titta på spektaklet ännu en gång !
Till min lycka gick det inte så bra för Carola denna gång. Ja, hon gick ju vidare, men det var ändå inte så självklart som hon själv och media velat antyda.
En annan sak jag måste erkänna är att denna gång lät hon inte som ett 7-års barn. Nej denna gång skrek hon sig igenom hela låten istället. Som om det skulle vara nåt bättre. Nej som sagt. Mycket överreklamerad.

Tack och lov så var ju bröderna Rongedal och Sanna Nielsen med och räddade hela spektaklet med hyfsade låtar. Tvillingarna Rongedal kan verkligen sprida glädje omkring sig när dom uppträder. Vad gäller Sanna Nielsens låt så fanns det ändå nåt i den som berörde lite grann i alla fall. Hon är ju dessutom duktig på att sjunga.
Nåväl. Nog om detta.

Idag har det varit en helt underbar vinterdag. Ett par grader varmt och strålande solsken. Så jag tog kameran och for ner till havet för en promenad längs stranden.

image354
Foto: Rolle

Det ligger kvar en massa is där fortfarande som blåste upp för två veckor sedan.
Nu när solen lyser på stranden blänker det och glittrar överallt.


image355
Foto: Rolle

Längst inne i viken står den gula vassen och vajar i vinden.


image356
Foto: Rolle


image357
Foto: Rolle

Det är en härlig tid och fastän mitt i februari så känns det som en riktig vårdag. Hoppas bara att det fortsätter så här nu så att vi slipper kylan.

Ha de bra
Rolle


Helg igen..

image350


Denna helg fick vi "låna" barnbarnet Wille från fredag till Lördag.  Han är en helmysig liten kille med studs i benen. Här sitter han med Edith i pysselrummet och målar.
Sen gick det över från målning till inventering av tuschpennorna..

image351


Det blev även ett bad med bubblor..


image352


Efter badet var det skönt att koppla av en stund i morfars knä med lite godis...

image353


Hoppas det inte dröjer allt för länge till nästa gång Wille!

Jaa, nu är det lördag kväll igen och det är nu man ska infria sitt löfte att inte se det där spektaklet som heter melodifestivalen.
Förra helgen slutade ju helt åt helsike och det lär väl fortsätta på samma vis denna helg när den överreklamerade divan Carola ska vara med.
Hon ser ju sig själv som en riktig stjärna om man får tro tidningarna och lika som förra helgen så sitter det väl en massa kärringar och röstar fram " stjärnan" med rösten som låter som en liten unge på 7 år.
Det är gulligt då barn sjunger, men det är inte ett dugg gulligt när vuxna människor låter likadant.

Ha de bra
Rolle

Melodifjäskivalen än en gång...Jag blir så förbannad!!!:::

Nu är jag jävligt förbannad!!!
Sitter just och ser melodifestivalen och har just fått höra att Christer Sjögren är den första att gå vidare ! Hustrun står och spyr på TV-n  och dottern tittar förskräckt på vad som händer. Hela musiksverige har fått sig en stor fet smäll över skallen! Vem faaan har röstat fram denna mediokra artist! Sitter det bara gamla kärringar och ringer och röstar? Skulle inte dom ha gått och lagt sig för länge sen?!!
Jaa ni får ursäkta mitt språk, men jag anser att det fanns flera artister i detta avsnitt som skulle fått gå vidare istället. Som har en text i sin låt. Nu har M. Pling Forsman sjunkit ner i botten på min lista över låtskrivare i Svea rike. Jag vet att hon vanligtvis skriver låtar på svenska och hon kanske inte kan fler ord på engelska än de få som används i denna låt. Om så är fallet kan hon ju ge faan i att skriva på engelska !
Men hur är detta överhuvudtaget möjligt ?
Nu tar jag mig en jättestor whisky och sen har jag lovat mig själv och familjen att jag inte ska se ett enda avsnitt till av detta spektakel! Sorry Christian Luuk. Du kan ju inte rå för detta. För övrigt tycker jag att du är den bästa programledare som nånsin varit på melodifestivalen.
Kollade in titlarna på de fem som gick vidare och bara dom säger ju allt:
Alla som ställer upp i den här tävlingen kan man ju säga att: They are walking on a Line of fire. Här spelar det ingen roll om dom är bra eller om deras låt är bra  och det känns alltid som en Deja vú när man ser detta program och varje gång blir förskräckt för att vissa låtar överhuvud taget får vara med. Men samtidigt kan ju Christer Sjögren bara säga Thank you, för Visst finns mirakel när hans låt  I love Europe går vidare!
Man blir bara så jä...a förbannad!!

Tack för mig melodifestivalen!
Ha de bra
Rolle

Vädret?

Märkligt ändå.
Nu har vi den 9 februari och det har än så länge i stort sett bara varit blidväder. Ingen köldknäpp som det brukar vara. Inte för att det gör mig nåt. Det fick gärna vara sommar året om. Men lite konstigt är det ändå.
For ner till havet idag i survädret. Det blåste hårda sydliga vindar förra veckan och det pressade upp enorma mängder av is mot stränderna.

image347
Foto: Rolle

image348
Foto:Rolle

image349
Foto:Rolle

Det är mäktigt när isen kommer. Ibland kan den dra med sig jättestora stenar. Vilka krafter.
Som synes av bilderna så ligger havet helt isfritt. Brrr ! Ser kallt ut. Inte får man nån längtan att hoppa i och bada precis.

Ha de bra
Rolle

Det tar på att flytta!

image346


Efter en hel dag i flyttsvängen känns det faktiskt lite i kroppen. Först bära ner allt från tredje våningen på ett ställe. Sen upp med allt till tredje våningen på ett annat ställe. Men det flöt på väldigt bra med många som hjälpte till.
I det nya huset som Cissi och Jocke flyttade till fanns det i.o.f.s. en hiss men medans Tomme och Kjell och Jocke lastade i den så sprang jag upp och ner för trapporna med grejer. Det blev säkert en 30-40 ggr upp och ner så det känns rejält i benen idag. Sen blev det lite tapetsering och målning innan allt var riktigt klart.
Idag har varit en dag i slöhetens tecken. Det är skönt att slappa och inte göra någonting ibland.
Ha de bra
Rolle

RSS 2.0