Mysigt besök

Idag fick vi påhälsning av Tomas och barnbarnen Wille och Kevin. Dom kom till Jävre och delade middagen med oss.
Alltid lika mysigt med dessa två killar. Wille han går oftast direkt till Edith och vill helst vara med henne när dom träffas.
Lille Kevin vandrar mest omkring med ett leende på läpparna eller sitter vid hörnskåpet där vi förvarar leksaker för dessa små gokillar.
Men han har heller inget emot att komma upp i knät på morfar mellan varven.....


Mysigt!
Helt enkelt underbara barn som man vill träffa så ofta som möjligt. Wille "blixten" Karlsson och hans lillebror.
Ja,ja du är väl lite mysig du också då Tomas ! Bara du inte vill sitta i knät !

.
Ha de bra
Rolle

Lite mer tattoo..

I dagarna gjorde jag klart två av mina bentatueringar.
Den ena på vänstra låret:Hank Williams. En av mina favoriter. Tyvärr gör fotot att han ser lite sned ut i ansiktet. Måste nog ta en ny bild.
Den andra har jag gjort på högra vaden ner mot foten:


Hittade den här bilden i en tatuerartidning. Tyckte den passade mig precis. Däremot gjorde jag en egen stil på de blåa rosorna för jag gillade inte de som var på originalet.
En liten hyllning till bluesen. Skön musik i mina öron.
Lyssnar ofta på både Hank och lite blues då jag står och jobbar med min konst.

På jobbet flyter det på i väldigt maklig takt.
Den nya verkstan är inte färdig för produktion än p.g.a. att vi saknar en massa filter som inte kommit och så håller dom på att dra om all el så idag var det mesta helt avstängt.
Det blir verkligen trist att gå och dra benen och inte kunna göra någonting på hela dagen.
När jag kommer på jobbet vill jag ha fullt upp att göra hela dagen. Då går tiden fortare och man känner sig mer tillfreds när man hunnit göra något.
Men nästa vecka är förhoppningsvis allt klart så man får börja jobba på riktigt igen.

Neej nu ska jag gå och se hur det går för Wassberg och Elofsson i " Mästarnas mästare" . Ganska trevligt program.

Ha de bra
Rolle

Kalenderpojke!

Ha! Ha! Ja nu har man blivit förevigad i en kalender också!
Svågern var förbi här om dagen och gav mig en nyutgiven kalender för 2009. Han sa att dom diskuterat en bild där om det kanske var jag som stod och fiskade på stenpiren vid Jävrefyren. Och ta mig tusan. Någon hade varit påpasslig och fotat en dag då jag var ner och fiskade! Kul va?Man ser lite dåligt här men det är faktiskt jag som står där och försöker få mig en firre!

Gjorde en tatuering på kompisen Kenneth i helgen:Neej, det är inte en hårig rumpa man skymtar under namnen ! Det är barnens namn överst på bröstet !

I Lördags var vi iväg på en fisketur efter mörkrets inbrott. Vi skulle prova på konststycket att pimpla lake i Piteälven.
Riktigt mysigt faktiskt. Med en brasa på isen och pannlampor på skallen skred vi till verket.
Men dom var svåra att få fast dom fula fiskarna. Nappade så att man knappt kände det.
Jag och Peter J. lyckades ändå med konststycket att lura fast en varsin rackare. Så vi kunde då fara hem med hedern i behåll.
En man som redan var där när vi kom hade fått tio stycken varav den största vägde 4,9 kilo. Ett riktigt fult monster.
Han visste hur man skulle ta dom. Men det var riktigt kul och säkert något man kommer att prova på fler gånger när laken går upp och leker.

Ha de bra
Rolle

Björn,björn,björn.....

Ja nu har man färdigställt två till stora björnar med motorsågen. Det har tagit sin tid, men nu är det klart.Björnbröder ?
Det är två bröder som ska ha en var av dessa.

Nu ska vi käka lite middag snart och sen drar jag iväg med pojkarna och fiskar lite lake uppe i Piteälven. Det blir spännande att se om det går att få någon fulfisk.
Äter inte lake själv, men den har en jättefin rom som man kan ta rätt på.

Ha de bra
Rolle

Tatueringen går framåt

Jag har nu hunnit provköra några tatueringar och det går bättre och bättre.
Nu ska jag bara skaffa mig en bättre maskin också. Testade en annan maskin i kväll som var mycket bättre än den gamla.
Här den senaste tatueringen:Lite kinatecken.

Annars går livet som vanligt här uppe i norr.
På jobbet är det lite kaos efter flytten av hela företaget. Men det ordnar väl upp sig så småningom hoppas jag. Chefen har dragit till Thailand en månad så nu är man sin egen chef med allt vad det innebär.
 
Men nog saknar jag min gamla arbetsplats på Nötön. Där trivdes jag verkligen. Att kunna sätta sig på lastbryggan och njuta med en kaffetår, blickandes ut över fjärden in mot Piteå. Ofta full med sjöfåglar och båtar som kom och for.
Ibland ropade G.P. från förstukvisten att han hade kaffet varmt och så satt vi hos honom en stund och fabulerade och diskuterade.
Det var livskvalitet. Att mitt under en stressig arbetsdag kunna sätta sig ner en kvart och bara njuta av allt runt omkring och koppla bort stressen för en liten stund. Så borde alla få ha det.

Men, men, man kan inte få allt. Jag har åtminstone ett fast jobb till skillnad från väldigt många andra i dagens läge.
Det är synd om många människor idag med alla varsel och uppsägningar runt om i landet. Måtte dessa "kristider" snart vara över !
Måtte vår regering snart avgå så vi kanske kan ställa en del till rätta igen till förmån för alla stackare som är sjuka och till slut måste gå på socialen för att få sin lön. Hur faan tänker dom ?
Man måste väl ändå ha rätt att vara sjuk !
Neej, inte enligt Herr Rheinfeldt. Är man sjuk så är man en myglare som bara försöker smita undan sin samhälleliga plikt.
Men är man född med guldsked i munnen och aldrig behövt kämpa för att klara livsuppehället då vet man ju inte heller vad det innebär. Snacka om att dom lever i en helt egen värld !
Allt dom ställt till med går ju inte att rätta till men ju fortare dom kommer bort från sina poster, ju större chans har vi att försöka rädda lite av vår vardagliga trygghet i alla fall. Man ho

Bilen är på verkstan efter att jag blev påkörd för två veckor sen. Först trodde jag att dom skulle lösa in den, men som tur var så repar dom upp den istället. Det är ju ingen Caddilac precis men den går hur bra som helst och  har nya däck, både sommar och vinter så vi hade tänkt klara oss ett tag till med " gammeln".

Läste en notis i Norrbottenskuriren om en snubbe i Gällivare som kört bil i fyllan, ( 2,0 promille! ). Han körde på en kille som var ute och cyklade med påföljden att cyklisten omkom.
Vad han fick för straff ?
1 och ett halvt år bakom galler !
Vaa ? Vad säger man ?
Han tog livet av en annan människa och fick bara 1,5 års frihetsberövande !
Visst är det märkligt.
Om han hade sprungit på någon och dräpt honom med en kniv istället så hade det ju räknats som mord och då hade straffet blivit enormt mycket hårdare.
Men är det inte mord att köra ihjäl en annan människa när man kör i fyllan ? Det anser då jag i alla fall.
Var är skillnaden ?
Om man sätter sig bakom ratten när man druckit sprit är man ju minst lika farlig för sin omgivning som om man går omkring med en kniv i fickan.

Eller vad tycker ni?

Ha de bra
Rolle 

Julen är över :D!

Julen är över, jag vet, så därför kanske det är dags att uppdatera lite...


Sågar på en ny björn som förhoppningsvis ska kunna bli klar till helgen !
Beror ju på vädret...

Ha de bra.
Rolle

RSS 2.0