Världsrekord...

Gissa vem som är världsrekordinnehavare...Hehehe !

Ha det bra.
Rolle

Mer snö...Ha det bra.
Rolle

SNÖ...Influensa och snöstorm är en dålig kombination...
Ha det bra.
Rolle

Snöskoter-på gott och ont...När jag ser en sådan här bild med sol och fjäll och härliga skoterturer då förstår jag varför så väldigt många har en skoter.
Jag hade själv skoter under slutet av 80-talet och vi gjorde många härliga fiskeresor till fjälls under den tiden.
Ja inte bara till fjälls. Hela vintern, så fort det var härligt väder, for man iväg och träffades på någon tjärn eller någon annan plats där det var skönt att koppla av och vara ute i naturen.
Skotern var ett utmärkt redskap att ta sig ut med när snön låg djup.

Det är den fortfarande. Men maskinerna har utvecklats så enormt sista 10-15 åren. Då gäller det att kunna använda dem med förstånd. Att respektera markägarnas egendomar t.ex.
Läste i PT i dag om en markägare som fått ungskog och plantor förstörda för att några huliganer dragit fram utan någon som helst hänsyn.
Jag är själv ingen skoterhatare som jag vet att en del människor tror. Tvärtom. Men så fort man säger något negativt om
hur vissa beter sig på snöskoter då är man plötsligt en skoterhatare.
Jag skulle gärna skaffa skoter själv igen, men jag tycker bara att det är för dyrt. Det finns annat som är viktigare. MC t.ex..

Men när man läser sådant här i tidningen-och det händer ganska ofta- så förstår man varför en del människor svär ve och förbannelse över dessa maskiner. Dom är ju faktiskt bara rädda om sin egendom.
Själv har jag en motorcykel som jag älskar att köra.  Men inte tusan sätter jag iväg med den och sprättar upp någon bondes ägor eller kör sönder någons trädgård ! Hur skulle det se ut ?
Jag måste ju följa de trafiklagar som finns som alla andra.
Annars kan jag tappa körkortet eller få dryga böter eller i värsta fall orsaka någon allvarlig olycka.

Dessutom måste jag ha körkort för tung MC för att få köra min Suzuki, medans det däremot bara behövs ett förarbevis för att sätta sig och dra iväg på en skoter med samma effekt och oftast mycket mer.Genomgå utbildning och kunskapsprov  och att du är 16 år. Kostnad ca. 1400:-

Därför anser jag att de skoterförare som beter sig som de i PT hade gjort måste vara helt korkade i skallen. Jag menar, med den frihet som dom har fått med sina maskiner, ska dom ju verkligen tänka sig för innan myndigheterna sätter in restriktioner på både motorstorlek och hastighet och kanske även kräver ett körkort som kostar en jäkla massa pengar.
Dom förstör ju bara för sig själva och ännu värre för de flesta andra som kör skoter.

Kör fort och ha kul, men gör det där det passar !

Ha de bra
Rolle

Mamma 75 år !!!

Imorrn fredag den 6 februari fyller mamma 75 år !Vi hälsar och GRATTAR
och hörs på telefon !

Flunsan härjar fortfarande i min kropp,
så det är vila och värme som gäller !

Ha det bra.
Rolle

Stjärnor...whisky och trevligt sällskap...

Gjorde en till tatuering i helgen:Ja, i Lördags blev det en till tatuering. Med stjärnor den här gången och det gick ju riktigt bra tycker jag. Det är lååångt kvar innan man kan denna konst men jag har i alla fall kommit en bit på väg. Nu gäller det bara att öva och öva.

Lördag kväll tillbringade vi hos ett par vänner i Piteå där vi blev bjudna på supergod mat och jag fick smaka flera sorters olika gooooda whiskysorter som jag inte smakat förut.  En mycket trevlig afton som vi gärna gör om flera gånger. Synd att tiden bara flyger iväg när man har trevligt !
Tack till våra vänner i stan och kram på er båda !

I morse vaknade jag upp och kände mig riktigt krasslig i halsen. Nu tror säkert många att det beror på whiskyn igår. Men inte det !
Man blir aldrig sjuk av ett lämpligt intagande av whisky ! Tvärtom ! Det öppnar bara alla sinnen och man känner sig både frisk, snygg och stark ! Kan det bli bättre ?

Nej, vi har blivit drabbade av förkylning hela familjen så idag har vi bara suttit inne och hängt framför TV-burken och tittat på skidåkning, både utför och på längden. Jag och Edith såg först en film som hette Spiderwick. Riktigt trevlig film att sitta och slappa framför.

I morgon är det dags att återgå till jobbet igen. Tycker helgerna bara rusar förbi. Vips så är det måndag och jobb igen !
Men, men det är inte så mycket att göra utan det är bara att se framåt mot nästa helg och ledighet.
Som jag sagt tidigare så får man ju vara glad att man har ett jobb idag. Det är inte alla förunnat .

Så, tills nästa gång...

Ha de bra
Rolle

RSS 2.0