Midsommarpromenad.

I helgen slog jag upp vårt tält bredvid husvagnen och sov i det istället. Det är skönt att sova i tält. Speciellt att vakna på morgonen av solvärmen och fågelkvitter.
Vaknade kring sjutiden och gick till förtältet och kokade lite kaffe. Sen satt jag i morgonsolen och läste en gammal Aftonbladet och riktigt myste av lugnet och den fridfulla miljön.
Eva, Edith och Wille sov gott i husvagnen ett par timmar till, så jag var helt ensam på morgontimmarna.
Sedan tog jag kameran och knallade iväg efter Åbyälven i jakt på fina bilder. Det behöver man minsann inte söka efter. Vart man än tittar är det bara grönska och lummighet. En riktig sommaridyll ! Jag förstår dem som vill bo här.
Klicka gärna på bilderna...


                                                     


                                       

Gårdarna efter älven står ofta uppe på en kulle med utsikt ner mot vattnet och stora böljande gröna gärden. Här brukas jorden nästan överallt och bönderna jobbar flitigt från morgon till kväll.
Men här finns också många övergivna hus som utan skötsel tyvärr bara står och förfaller.  Gårdar som förr sköttes om. Då de äldre gått bort så flyttar de yngre in till tätorterna istället där det är nära till service, skolor och all bekvämlighet.

Detta gamla hus är ett sådant exempel. Vackert beläget högt uppe på en backe med en gudomlig utsikt ner mot älven.

image262


image263

Av skylten på väggen att döma har detta en gång varit en lanthandel som hette "Markgrens". Troligtvis hade ägaren sitt hem på övervåningen och butiken nere. Nu är detta bara en gissning, men jag vill gärna tro att det varit så. Tänk att här har det en gång sprungit folk ut och in genom dörrarna för att handla sina varor och stått utanför och surrat bort en stund när dom träffats.
Detta har säkert varit en träffpunkt i byn. Men nu ligger det helt tomt och öde. Som i så många andra små byar runt om i landet. Men, men allt har väl sin tid. Synd är det i alla fall på en så vacker byggnad. Det borde nästan vara straffbart att låta det förfalla på det här sättet.
Ja det går som sagt att hitta hur mycket vykortsbilder som helst här omkring och jag har bara börjat min upptäcktsfärd i denna lantliga idyll.

Ha de bra
Rolle

Midsommarfin

Så här fin blev jag på midsommar. Edith har gjort kransen och tagit kortet.

164020-256

Kika även in hos Kicki för en annan kul bild !

Ha de bra.
Rolle

GLAD MIDSOMMAR !

Hoppas Ni alla får en skön och härlig midsommar !


 

164020-255

Ha de bra
Rolle

Tisdagstema : RÖD

Dagens tisdagstema är röd
och då tänkte jag direkt på sommarens utedass i Källbomark...

164020-254

Ha de bra
Rolle

Tisdagstema: Natur

Natur för mig är självklart djur, vatten, lummig grönska och vackra blommor.


     

   
Foton: Rolle

Ha de bra
Rolle

Juni

I sommar har vi fått låna en tomt i sköna Källbomark där vi ställt upp vårt husvagn. Långt från trafik och stress. Här finns tid och plats för både bad, fiske och härlig avkoppling mitt i grönskande lantidyll.

image242


Vägen som leder dit påminner om barndomens smala vägar, där det var så härligt att springa barfota på den hårt tillplattade grusvägen.
I Åbyälven som rinner förbi 100 meter från husvagnen kan vi gå ner när som helst och pröva fiskelyckan. Jag och Edith tog oss en fisketur i helgen, men det gav tyvärr ingen fisk. Edith hade ett par napp och på ett ställe fick vi se en gädda som stod alldeles stilla vid strandkanten i solgasset. Då blev Edith riktigt på hugget och sa att hon minsann inte skulle ge upp i första taget ! Det blir nog en riktig fiskare av den tjejen.

image243


Gården som vi ställt vagnen på är ett vackert gammalt ställe där syrenerna står i full blom. Runt gården finns stora gröna ängar . Ett riktigt sommarparadis.

image244


Här kommer vi säkert att trivas i sommar. Får väl se hur ofta jag har tid att skriva på bloggen. Än så länge jobbar jag under veckorna men fr.o.m. 16 Juli har jag semester, så tills dess blir det nog att fara hit varje helg om det är någorlunda väder.

Ha de bra
Rolle

Tisdagstema=lycka

Dne strötsa lykan frö mig är när min famijl coh mnia bran mrå bra.
Men en anan lyka just nu är at jag hra mållat kalrt vårt husvang. blev så här !jävlar vikka hala tangenter ! 


image238


image239


Vi är jätenöjda hlea famijlen så det kan man väl säja att det är lucka!
Om ni hitar någe stavbfel i dena text så beror de på at jag har drukit nåra konjsk.
Hopas ni har översende med det.nu tappa ja heltbort va ja skrivit! skittt!
Ha de bra

Rolllllllle

Lördag 2 Juni började med en fisketur...

I lördags for jag och Thomas upp till Korpträsket och fiskade. De hade premiär och fisket började klockan 07.00.
Vi hade kanonväder och fisken vakade hela tiden ibland bara några meter från land. Men hur vi än försökte så ville dom inte nappa.

image233


Men som synes så mådde vi ganska bra ändå. Just innan vi skulle fara hem fick Thomas ändå en liten regnbåge.

Väl hemma igen var det bara att packa in min senaste motorsågsfigur i bilen och köra ner den till Gagsmark. Den var en 50-årspresent till en av våra vänner som har stuga där. Jag for dit och ställde upp den lilla gårdstomten vid deras infart eftersom jag visste att dom inte var på stugan. De höll på att förbereda 50-årskalaset i Piteå.
Sedan knäppte jag kort på figuren och väl hemma igen gjorde Eva ett litet collage av fotona som hon sedan använde som gratulationskort.
Tror att han blev ganska överraskad !


image234


På vägen hem från Gagsmark träffade jag förresten på en fjolårsälg som inte var det mesta rädd för en tokig fotograf. Han ställde villigt upp och poserade.

image236image237Lördag kväll bar det iväg till Furuborg och 50-årskalas med god mat och dryck , trevliga människor och rolig underhållning. En lyckad kväll.

Idag har jag varit hos Thomas och Carola och hjälpt dem med renoveringen av deras hus. Det blev ett tolvtimmarspass i stekande solsken. Men vi jobbade på rätt bra ändå. Så nu kan dom börja lägga det nya plåttaket på baksidan. Sen följer samma procedur på framsidan.
Ska försöka ta mig dit och hjälpa dem mer i sommar. Det är ju bara roligt att kunna hjälpa till med nåt. Men det är ju så jäkla lite tid eftersom jag samtidigt håller på att måla om själv. Nåväl. Det kommer säkert fler dagar då jag kan fara dit och ge dem en hjälpande hand.

Nu är jag ganska trött och jag måste fara till jobbet 4.30 i morgon . Det är mycket att gör där den här årstiden.

Ha de bra
Rolle

RSS 2.0