Vatten, vatten, bara vanligt vatten...!

När jag var ute och fotade vid ån som rinner genom vår by, kunde jag inte låta bli att tänka på hur lyckligt lottade vi är. Tänk att ha friskt vatten rinnande rakt genom byn ! Överallt i våra skogar porlar det och rinner vatten som  man kan dricka direkt ur källan. 

164020-135
Foto:Rolle

Om man är törstig hemma är det bara att vrida på kranen så kommer denna livsgivande dryck. Det är bara att hälla i sig allt man behöver för att släcka törsten.

164020-134
Foto:Rolle

När man sen går på hemlighuset och häver ur sig det man ska, spolar man ner det med vad?
Jo vanligt dricksvatten ! Helt galet !
Spola bort skiten med rent dricksvatten !
När man efter uträttade behov går och sätter sig framför dumburken, så visar dom bilder från ett land där folk törstar ihjäl, eller dör i svåra magsjukdomar som de fått på grund av att de druckit förgiftat vatten.
Dom skulle ge vad som helst för att få bara en liten del av alla mängder vi spolar ut direkt i avloppet. Tänk om de visste att vi spolar rent toaletterna med dricksvatten.
Dom skulle givetvis idiotförklara oss direkt !
Det värsta är att vi är så bortskämda att vi inte bryr oss. Medans folk i andra delar av världen dör p.g.a. avsaknad av vatten, vatten, bara vanligt vatten.

En liten tanke bara...........

Ha de bra
Rolle

Kommentarer
Postat av: Lisa

visst är det så! Vi ska vara tacksamma!!

2007-03-22 @ 09:00:12
URL: http://www.lizaloop.blogg.se
Postat av: Gull-Marie i Falkenberg

Tack för ditt inlägg på min sida, alltid trevligt med nya besökare.
Visst har du rätt i fråga om vårt slöseri med rent vatten. Men som du säger, vi är så vana vid det att vi inte tänker längre, det är något självklart här i Sverige.
Alla måste bli mera medvetna,inte bara om vatten, utan allt som rör naturen och vår planet.
Vi är lyckligt lottade som är födda på denna del av jorden.
Ha en bra helg.

2007-03-22 @ 16:11:50
URL: http://www.lejonflickorna.se
Postat av: Koselig koselig

Det er virkelig sant det du skriver, og jeg tenker på det hver gang jeg står og "sløser" med vann, for eks når jeg pusser tennene. Så skrur jeg kranen av - mot før lot jeg det bare renne i full fart!
I stedet for å kaste halve glasset med vann som jeg ikke drikker opp så vanner jeg en eller annen blomma med det!

Jeg synes vi er veldig lykkelig lottet vi i Skandinavia, vi har det nok bedre enn veldig mange - også i Europa! :) Det får vi være glade for :)

Ha en fin kveld

2007-03-22 @ 21:07:32
URL: http://koselig.blogspot.com
Postat av: art[e]fact

Och jag håller med dig i din "lilla" tanke! Har du sett reklamen som går på TV nu (tror att det är rädda barnen men är inte hundra) där en vit västerländsk kvinna, precis som vem som helst omkring oss, fyller en nappflaska med smutsvatten/diskvatten ur diskhon i ett fint västerländskt kök och ger sitt lilla barn att dricka. DÅ tänker man till! Jag tycker att det är läskigt att det ska behöva sättas in i ett perspektiv innan "vi" på allvar börjar fundera och tänka över vad vi gör...

Ha en kanonhelg!

2007-03-23 @ 10:48:23
URL: http://artefact.blogg.se
Postat av: Hanna

Vilket klokt inlägg!! Jag tänkte direkt på samma reklam som artefact. Det är läge att vi i väst inser att det vi gör påverkar alla....jaja

Ha en fin helg i vårvädret!

2007-03-24 @ 09:10:20
URL: http://lovinghulu.blogspot.com
Postat av: Luna

Vi inser sällan hur bra vi har det. Men alla kan göra något litet för att hjälpa de törstande. Bara att köpa en sådan där liten vattendroppe som de säljer är en bra insats. Vilka säjer den nu då? UNICEF? Men visst är det konstigt och lite onödigt att ha dricksvatten i toan. Enda fördelen är när det blir strömavbrott.

2007-03-25 @ 09:30:20
URL: http://lunanimbus.blogg.se/
Postat av: Lasse Pettersson

Jag håller med dig om detta med vansinnet att spola ned vår skit med dricksvatten. Det märkliga är ju att tekniken för alternativ finns, men det pratas inte så högt om det tyvärr. Varför inte ha som krav att all nybyggnation ska ha toaletter utan vatten som transportmedel? Det finns flera alternativ på marknaden som är miljövänliga och som är väl så hygieniska som vattenklosetter.
Det kräver egentligen bara ett nytt (gammalt) tänkesätt. Tyvärr anses ju numera urin och bajs som jättefarligt. Märkligt att våra förfäder klarade sig! De som bara hade dasset som enda bekvämlighetsinrättning.

Lasse

2007-03-25 @ 11:23:43
URL: http://blogg.aftonbladet.se/23
Postat av: Janne

Hej där Rolle,
tabken är värd större utrymme, kanske något för dom styrande att satsa på - exportera dricksvatten till behövande! Människan är en märklig varelse, vi ser problemen mestadels på TV:n och många debatter sker i - lunchrum eller med en granne. Sedan återgår man till "det vanliga".
Jag tror på reklam FÖR, att göra människan delaktig och få den att känna att det är en insats för andra, för framtiden. Och släng in lite reklam i Bingolotto, "drick mer vatten på toa - märk att du kan spara!"
God lycka med stubben!
Janne

2007-03-28 @ 20:47:33
URL: http://blogg.passagen.se/survivor_in_life

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0